Stedentrips

Het Groene Hart van de Randstad is een bijzondere streek in Nederland. Het ligt zeer centraal en biedt veel recreatieve mogelijkheden met een uitzonderlijk groen karakter. Op korte afstand kunt u culturele uitstapjes maken, zoals de Goudse kaasmarkt, verschillende musea, boomkwekerijen, zilversmederijen, kaasmakerijen en een kaarsenfabriek.

Diverse stedentrips naar Gouda, Utrecht, Amsterdam, Den Haag, Delft, Rotterdam en Leiden binnen een straal van 50 km. Hieronder een kleine greep uit de vele mogelijkheden.
 
Gouda (8km)
Gouda is een gezellige Oudhollandse stad met leuke winkels, restaurants en cultuurhistorie. Gouda heeft een sprookjesachtig stadhuis, sfeervolle grachten en meer dan 300 monumenten!

Oudewater (18km)
De oudste stad in het Groene Hart is internationaal bekend om de sfeervolle en monumentale binnenstad. De belangrijke bezienswaardigheden zijn onder andere de Heksenwaag en het Touwmuseum en natuurlijk de terrasjes op de gezellige markt.
 
Schoonhoven (23km)

In vestingstad Schoonhoven vindt u het Nederlands Zilvermuseum, de verschillende zilverwerkplaatsen en -ateliers en het historische centrum met aantrekkelijke winkels en horecagelegenheden. Een bezoek aan Schoonhoven is als een reis door het verleden.
 
Leiden (26 km)

Het rijke verleden van de stad en de vele evenementen maken dat u in Leiden veel kunt zien, zoals de Burcht, de Waag, het Academiegebouw van de universiteit, de Pieterskerk en de Hooglandsekerk en de vijfendertig hofjes.

Rotterdam (29km)
De havenstad Rotterdam beschikt over de grootste zeehaven van Europa en is hierdoor een belangrijke stad voor de economie van Nederland. Ook staat de stad bekend om zijn moderne architectuur, zoals de Erasmusbrug, Museum Boymans van Beuningen, de Paalwoningen en Kubushuizen.
 
Utrecht (40km)
De Domtoren en Domkerk zijn misschien wel de bekendste bezienswaardigheden van Utrecht. Maar de stad bevat meer kerken en monumenten om te bezichtigen, zoals de Janskerk, het moderne Rietveld Schröderhuis of even buiten Utrecht het Kasteel de Haar en de forten van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

 
Delft (35 km)

Stad van Delfts blauw, Oranje en Vermeer. Een stad van ruim 760 jaar oud van prachtig bewaarde historie en cultuur.
Den Haag (35km)
Vanwege de (politieke) geschiedenis van Den Haag zijn er talloze historische gebouwen, paleizen, pleinen en parken te vinden. Het strand van Scheveningen heeft als belangrijkste eyecatchers de Scheveningse pier en het Kurhaus. 
Amsterdam (48km)
De hoofdstad van Nederland biedt vele mogelijkheden op het gebied van winkelen, horeca, culturele instellingen en evenementen. Zo vindt u in het centrum o.a. de bekende Kalverstraat met een grote hoeveelheid winkels en kunt u in de P.C. Hooftstraat terecht voor diverse wereldmerken in de duurdere boutiques. Er zijn ook vele markten, zoals de Albert Cuypmarkt. Enkele trekpleisters zijn de rondvaartboot door de Amsterdamse grachtengordel, het Van Gogh Museum, het Anne Frankhuis en het Rijksmuseum.